mandag, mars 27, 2006

Nye "Fauske-blogger"

"Fauske-blogger" i spalten til høyre har kommet et skritt nærmere å være det vi hadde tenkt oss. Tidligere brukte vi en løsning fra www.blogrolling.com, som bare ga oss lenker til de forskjellige bloggene i Fauske, samt et varsel når det var kommet en ny post i en av dem. Den nye løsningen vår, fra www.feeddigest.com, gir oss lenke til og et kort sammendrag av hver ny post. Dermed begynner bloggen vår å fungere som en feedleser til de forskjellige bloggene i kommunen.

Vi har noen barnesykdommer. Noen av bloggene vi gjerne vil legge inn, overtar hele digesten uansett hvor gamle postene er. Feeddigest har begrensninger på hvor mange feeds vi kan legge inn. Vi har ikke funnet ut hvordan vi skal lage en RSS-feed eller lignende til digesten slik at du kan få alt sammen inn på din egen leser. Og alle lenkene våre er plutselig blitt blå.

Men vi er uansett kommet litt nærmere å gi deg en enkel inngang til de bloggene som lages i vår egen kommune. Vi tror at dette er en naturlig oppgave for fremtidens folkebibliotek, og er litt stolte av at Fauske bibliotek er det første i Norge som prøver på dette.

5 kommentarer:

Rocke-D sa...

Hvor er det egentlig blitt av lista over Fauskeblogger dere hadde før? Med den løsningen dere nå har valgt er det bare de sist oppdaterte som vises, så vidt jeg ser. Er dette en av "barnesykdommene", eller skal det være sånn? En god "gammeldags" liste med lenker (eller "blogroll" som det visst heter nå) er faktisk ikke å forakte...

Jeg synes også at løsningen med å vise begynnelsen av nye poster gir et litt uryddig inntrykk, med veldig mye tekst i margen og på sida generelt. Men det er vel kanskje mer smak og behag.

Fauske bibliotek sa...

Nå er det bare de sist oppdaterte som vises, ja. Det er jo ikke heldig, så vi skal prøve å gjøre noe med det en av de neste dagene.

Det vi prøver er å lage en samlet feed på nettet til bloggene i Fauske, slik http://www.esbenfjord.dk/bibfeed/ er for nordiske biblioteknyheter. Det er mulig at vi griper det litt feil an, og at det burde vært gjort separat - altså ikke i vår egen blogg. Det kan hende det blir litt uryddig, som du sier. Men vi skal eksperimentere litt med det fremover, og se om vi lander på noe alle kan like :-).

Anonym sa...

Nice site!
[url=http://lawrqide.com/gxyq/stcg.html]My homepage[/url] | [url=http://imktvbzq.com/rpbb/ttqb.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Well done!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Nice site!
http://lawrqide.com/gxyq/stcg.html | http://kljketbh.com/kvwn/rayo.html