mandag, oktober 15, 2007

Bamsedag


Vi ved Fauske bibliotek har atter en gang gleden av og invitere til Bamsedag. Bamsedagen vil foregå på Fauske bibliotek lørdag 27 oktober 2007. Vi åpner dørene kl. 1200 og holder åpent til 1500. Mellom kl 1415 og 1445 vil det bli fortalt eventyr og pratet om kosedyret.

Vi vil be alle unger ta med seg bamsen sin, eller et annet kosedyr, til barne og ungdomsavdelingen. De som gjør dette er med i trekningen om en bokpremie. Vi vil ha utstilling av bøker og bamser. Dette håper vi kan bli en hyggelig stund for de som kommer.

Det er tiende gang vi arrangerer Bamsedag, så vi har vært med alle gangene dagen er blitt arrangert. Tidligere har det vært stor interesse, og mange unger her. Bamsedagen eller ”Den internasjonale teddybjørn-dagen” arrangeres hvert år rundt omkring på bibliotekene i Norden. I fjor var det ca. 2350 bibliotek i Norden som deltok, i tillegg til bibliotek i Estland, Lettland og Litauen. På denne dagen har bibliotekene forskjellige arrangementer der teddybjørnen står i sentrum. Denne dagen skal en fokusere på vennskap og det å være snill mot hverandre. Dett er nok hovedgrunnen til at mange skoler og barnehager har adoptert ideen, og arrangerer sine egne bamsedager. Dagen er oppkalt etter Theodore Roosevelt som var amerikansk president fra 1901 til 1909. Grunnen til at kosebamsene fikk navnet teddybjørner etter ham var visstnok at presidenten nektet å skyte en bjørnunge, mens han var på jakt.

John-Harry Nilsen
Avd. Leder barn/ungdom

Ingen kommentarer: