onsdag, oktober 04, 2006

Nyheter i biblioteket, uke 37-40

Vi har fått veldig mye nytt i biblioteket de siste ukene, og har vært ivrig opptatt med å katalogisere, merke og få bøkene på hyllen. Grunnen er at vi endelig har fått lov av kommunen til å bruke noen penger på bøker. Dermed har vi også kunnet forhåndsbestille bøker som kommer ut over høsten, så vi håper at vi skal kunne tilby mange av høstutgivelsene mens de er ferske.

I voksenavdelingen kan vi tilby nye romaner av Paolo Coelho, Hanne Ørstavik, Espen Haavardsholm, Kjartan Fløgstad, John Le Carré, Anne Holt, Sara Paretsky, Peter Høeg, Patrick O'Brian og Åsa Larsson.

Blant fagbøkene anbefaler vi Anne Karin Elstads selvbiografiske Hjem, Jens Harald Eilertsens Nordnorsk teaterhistorie, Ivo de Figueiredos bok om Ibsen og den hjertevarme boken om hunden Marley. Diktelskere kan glede seg til Ovids Ars Amandi - den gamle romerens legendariske erotiske dikt endelig i norsk oversettelse.

Blant ungdomsbøkene er det nye nummer av mange populære serier: Eva & Adam nr. 10, Anthony Horowitz nr. 6, Artemis Fowl nr. 4, Bartimeus-trilogien nr. 2, Abarat nr. 2 og Otorienes tid nr. 3.
Vi anbefaler også Rett i dass og Uhu av Carl Hiaasen - spennende ungdomskrim, og Katriona, en ny fantasy-serie av populære Lene Kaaberbøl.

Til tegneseriefans i alle aldre har vi Pondus: 0-6. Noe ny musikk har vi fått fra Kulturfondet, blant annet en samleplate med Jokke & Tourettes og nye plater med Karin Park og Einmal kommt die Liebe. Til slutt har vi fått Gymnaslærer Pedersen på DVD.

Se siste måneds nyheter her.

Ingen kommentarer: