mandag, mai 29, 2006

Skrivebua på samisk!

Nå kan samiske barn og unge ta i bruk nettstedet Skrivebua.no på sitt eget språk. Nettstedet har vært norsk skrivested for unge skriveglade i alderen 10 til 20 år fra hele landet siden 1997, og er flaggskipet i Nordland fylkesbiblioteks tilbud rettet mot barn og unge.

- Den samiske skrivebua vil bidra til stolthet over egen kultur og identitet. Særlig i de små samiske miljøene som har så lite skriftlige utgivelser, vil det kunne være et viktig bidrag til å holde liv i språket, sier fylkesråd Heidi Kristin Sæthre.

30.mai lanseres Skrivebua på de tre språkene lulesamisk, nordsamisk og sørsamisk. Med dette tilbudet gir vi de samiske unge den samme muligheten som de norskspråklige har satt slik pris på i de ni årene Skrivebua har vært i drift.

Skrivebua.no er et sted for skriveglede og positive skriveopplevelser, og den store aktiviteten på nettstedet viser at dette er en populær arena hvor de unge får kontakt med andre. Her legges det hver måned ut mer enn 2000 tekster og et femsifret antall kommentarer.

Fylkesråden vil foreta den formelle åpningen under bibliotekmøtet i Narvik, hvor bibliotekfolk fra hele fylket møtes til årlig samling.

Adressene til nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk versjon av Skrivebua er her:
http://nsm.skrivebua.no/
http://ssm.skrivebua.no/
http://lul.skrivebua.no/

(Pressemelding fra Nordland fylkesbibliotek)

Ingen kommentarer: