torsdag, desember 11, 2008

Vi avslutter bloggen

Jeg slutter ved Fauske bibliotek i dag 11. desember, for å begynne i ny jobb ved Fylkesbiblioteket i Hordaland. Siden jeg i stor grad har vært ansvarlig for bloggen, velger vi å avslutte den nå.

Vi vet foreløpig ikke hvem som kommer til å gå inn i min jobb, og heller ikke hvem som kommer til å ha hovedansvaret for bibliotekets Internettprofil videre.

Da vi startet bloggen i 2005, var vi blant de første bibliotekene i Norge som prøvde noe slikt. Det har vært et interessant og lærerikt eksperiment. Vi har prøvd forskjellige modeller, men kanskje ikke funnet frem til noen naturlig rolle for bloggen i nettsatsingen vår. Hovederfaringen har vært at det ikke kan gjøres halvhjertet: da jeg ble vikarierende biblioteksjef i 2007 klarte jeg ikke lenger å finne tid til bloggen, og dermed sank produktiviteten drastisk. Det illustrerer kanskje at i et bibliotek med såpass få ansatte som Fauske, blir en slik satsing personavhengig og sårbar.

Uansett har dert vært morsomt å holde på med, som det også har vært en morsom og spennende tid de seks årene jeg har jobbet her ved Fauske bibliotek. Med det sier jeg takk for meg.

vennlig hilsen
Bernt Lage Breivoll