tirsdag, august 28, 2007

Gammelt nytt?

Fauske bibliotek vil gjerne anbefale noen litt eldre bøker som tidligere ikke har vært tilgjengelige i biblioteket, men som vi har fått inn nå:

  • "Terningmannen" av Luke Rhinehart. Hovedpersonen erstatter overveielser og analyser med beslutninger fattet på grunnlag av et terningkast. Familien tror han er blitt gal.
  • "Pompeii" av Robert Harris er en historisk thriller der naturkreftene spiller den viktigste rollen og forfatteren skaper en sjeldent fortettet stemning frem mot den uunngåelige katastrofen.
  • "Postkontoret" av Charles Bukowski er en grotesk og vittig fortelling om tyranniske overordnede, hardt slit og tåpelige rutiner. Det eneste som gjør livet verdt å leve, er alkohol, sex og veddeløpshester.
  • "Tarzans tårer" av Katerina Mazetti. Janne og Mariana treffes mens han er på ferietur i Syden. Tilbake i Sverige forsøker de å holde ferieflørten ved like, men det er vanskelig når deres to verdener kolliderer.
  • "Under nullpunktet" av Bret Easton Ellis gir et portrett av en fortapt generasjon, som har opplevd alt - sex, dop, vold - allerede som tenåringer.
  • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith. En sjarmbombe av en roman, som med kjærlig innsikt og lun humor bretter ut hele registeret av menneskelig dårskap og ærgjerrighet, ydmykhet og storhet.
  • "Lim" av Irvine Welsh er historien om fire gutter som vokser opp i Edinburgs arbeiderstrøk. Vi følger dem fra søttiåra inn i neste århundre. Fra punk til tekno, fra speed til E.
  • "Fem mennesker du møter i himmelen" av Mitch Albom. Himmelen ikke er noen Edens hage, men et sted der det jordiske livet blir forklart gjennom fem mennesker hovedpersonen levde samtidig med.
  • "101 Reykjavík" av Hallgrimur Helgason. Med Reykjaviks natteliv som bakteppe får vi et innblikk i Hlynurs forvirrede erotiske univers. Identitetskrisen blir ikke mindre da moren kommer ut av skapet.

mandag, august 27, 2007

Nye åpningstider i Valnesfjord

Fauske bibliotek, avdeling Valnesfjord vil begynne å holde åpent på torsdag i stedet for på tirsdag. Det vil si at de nye åpningstidene i avdelingen blir:

Onsdag 17.00-19.30
Torsdag 17.00-19.30

onsdag, august 22, 2007

Har du hørt den før..?

Fauske bibliotek har i mange år prøvd å ta vare på partiprogrammene og valgbrosjyrene fra lokalvalgene i kommunen. I anledning kommune- og fylkestingsvalget 10. september stiller vi ut valgprogrammene fra 1983 til 2003. Hva ønsket partiene den gangen, og hva har de fått til? Hvilke løfter kom de med, og hvilke har de holdt? Hva mente de om fremtiden, og hvor rett har de fått? Et morsomt og tankevekkende tilbakeblikk på lokalpolitikken de siste 25 årene, håper vi.