torsdag, april 27, 2006

Nyheter i biblioteket, uke 17

Fauske bibliotek har benyttet seg av salget i Fauske Bokhandel til å kjøpe inn både nytt og ikke fullt så nytt. Vi har spesielt sikret oss mange fagbøker, blant andre Simple Living, populære Endelig ikke-røyker, Berserk til Vallhall av og med Alex Rosén, Ayaan Hirsi Alis Krev din rett, Jakten på Bismarck, Norsk polarhistorie, Thor Heyerdahl: Mannen og havet av Ragnar Kvam, Drivkraft: Nikita-grüderens historie og Kjetil Bjørnstads bok om Liv Ullman. Vi har også fått inn den nye oversettelsen av Det nye testamentet, og mange nye fagbøker til barne- og ungdomsavdelingen.
Den som liker tegneserier får et solid påfyll med Fantomet og Lucky Luke. Vi har endelig fått Dan Browns bøker på engelsk, og et par nye romaner er det også blitt. Se siste måneds nyheter her.

onsdag, april 26, 2006

LP-plater til utlån

Fauske biblioteks LP-plater er fra nå av til utlån! Tidligere har de bare vært til å spille i biblioteket, men vi synes ikke de har kommet nok i bruk på den måten. Derfor begynner vi å låne dem ut, så får vi leve med større slitasje. LP'ene er desverre ikke lagt inn i bibliotekets katalog, og vi kommer nok ikke til å få tid til å gjøre dette på en stund. Derfor må du nok komme til biblioteket for å se hva vi har. Vi gjør spesielt oppmerksom på våre antologier med Beatles, Beethoven, Mozart, operetter, og norsk rock og jazz!

fredag, april 21, 2006

Velkommen til bokbyttekafe på biblioteket i Valnesfjord tirsdag 2. mai kl. 19.30

Trenger du å se noe nytt i bokhylla? Ta med deg bøkene du ikke vil lese flere ganger/aldri skulle ha kjøpt/aldri kommer til å lese og bytt dem inn i noe leselig eller severdig! Vi bytter gjerne DVD, eller CD'er/VHS også - bare ta med! Inngang kr 50,- som inkluderer enkel kveldsmat som før. Arrangør: NettNO Fauske og biblioteket i Valnesfjord.

Noe for Fauske bibliotek?

Biblioteket i Haram på Sunnmøre legger ut gamle bilder fra kommunen på Internett, og ber om hjelp til identifisere menneskene som er avbildet. De har også lagt ut gamle flyfoto, og kan tilby kopier til brukerne. Å gjøre lokalt materiale tilgjengelig på denne måten er noe vi gjerne skulle tilbudt i Fauske også, men foreløpig står det nok på ressursene.

onsdag, april 19, 2006

Eirin Edvardsen forteller i Fauske bibliotek

I anledning verdens bokdag kommer fortelleren Eirin Edvardsen til biblioteket mandag 24. april kl. 19.00. "Led meg inn i fristelsen - gode historier om fristelser" er tema for kvelden.
Verdens bokdag feires egentlig søndag 23. april. Feiringen bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona. I 1995 bestemte UNESCO at 23. april skal være bok- og opphavsrettsdag. I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997.

tirsdag, april 18, 2006

Nyheter uke 14 og 15

Ny krim i Fauske bibliotek! Vi hadde bestilt nye kriminalromaner til påske, men fikk dem desverre litt for sent. Nå er de imidlertid klare, og kommunens krimelskere kan glede seg over nye bøker av Karin Alvtegen, Åke Edwardson, P.D. James, Ruth Rendell, Harlan Coben, James Lee Burke og mange andre. Se siste måneds nyheter her.

mandag, april 10, 2006

Stormfulle Høyder

Ellen har lest Stormfulle høyder av Emily Brontë. Hun sier den er så fengslende at man blir revet med, selv om personene kan være vanskelige å like eller forstå, og historien mørk og dyster.

onsdag, april 05, 2006

Endret utseende på bloggen

Vi har endret utseende på bloggen vår til blogger.com's enkleste standard. Grunnen er at eksperimentene våre med feeds i venstre spalte ("the sidebar") ikke fungerte like godt i alle nettlesere. Spalten flyttet seg rett slett ned under postene. Vi håper at dette skal løse seg med det nye designet.

tirsdag, april 04, 2006

Nytt i biblioteket i uke 13

Blant nyhetene i biblioteket i uke 13 var kriminalromaner av Jørgen Gunnerud, Vibecke Groth og Ingrid Berglund. Gaute Bie og Marita Liabø har kommet med nye bøker, og Jon Fosse med nye skuespill. Vi kan også anbefale Trond Berg Eriksens "Jødehat: antisemittismens historie fra antikken til i dag". Se siste måneds nyheter her.

mandag, april 03, 2006

Åpningstider i påsken

I påsken stenger vi f.o.m. onsdag 12. april t.o.m. mandag 17. april. Sulitjelma og Valnesfjord filialer er stengt f.o.m. fredag 7. april t.o.m. tirsdag 18. april.

Klar for noe mer?

I forlengelsen av ungdomsavdelingen har vi satt opp en utstilling vi kaller Klar for noe mer? Bøkene er hentet fra voksneavdelingen, og vi tror de kan være verdt å prøve på for de som begynner å bli ferdig med ungdomsbøkene.