torsdag, mars 30, 2006

Justeringer i "Fauske-blogger"

Vi har gjort noen flere endringer i spalten med Fauske-blogger til høyre. Nå lenker vi både til selve bloggen og til den eller de nyeste postene i den enkelte blogg. Dermed kommer alle bloggene med, ikke bare de sist oppdaterte. Det er foreløpig litt færre blogger som er kommet med enn det var i den gamle blogrollen. Det skal vi prøve å gjøre noe med i neste uke en gang.

mandag, mars 27, 2006

Nyheter i biblioteket, uke 12

I uke 12 er det først og fremst barne- og ungdomsavdelingen som har fått inn nyheter. Barna kan glede sg til samlingen med "5 klissete kjærlighetshistorier", merkelige "Fille fra Eventyrland" og ny bok i "Englebarn"-serien. Vi har fått flere nye billedbøker for de aller minste, og i ungdomsavdelingen har vi fått Philip Newths "Fra margbein til spretne tomater : mat i millioner av år" og geografiboken "Ekspedisjon Brasil".
Vi har også fått noen nye lydbøker for voksne, blant andre TV- og filmaktuelle "Stolthet og fordom" av Jane Austen. Se liste over siste måneds nyheter her.

Nye "Fauske-blogger"

"Fauske-blogger" i spalten til høyre har kommet et skritt nærmere å være det vi hadde tenkt oss. Tidligere brukte vi en løsning fra www.blogrolling.com, som bare ga oss lenker til de forskjellige bloggene i Fauske, samt et varsel når det var kommet en ny post i en av dem. Den nye løsningen vår, fra www.feeddigest.com, gir oss lenke til og et kort sammendrag av hver ny post. Dermed begynner bloggen vår å fungere som en feedleser til de forskjellige bloggene i kommunen.

Vi har noen barnesykdommer. Noen av bloggene vi gjerne vil legge inn, overtar hele digesten uansett hvor gamle postene er. Feeddigest har begrensninger på hvor mange feeds vi kan legge inn. Vi har ikke funnet ut hvordan vi skal lage en RSS-feed eller lignende til digesten slik at du kan få alt sammen inn på din egen leser. Og alle lenkene våre er plutselig blitt blå.

Men vi er uansett kommet litt nærmere å gi deg en enkel inngang til de bloggene som lages i vår egen kommune. Vi tror at dette er en naturlig oppgave for fremtidens folkebibliotek, og er litt stolte av at Fauske bibliotek er det første i Norge som prøver på dette.

mandag, mars 20, 2006

Nytt i biblioteket uke 11

Uke 11 har vært magre dager, men biblioteket har fått inn bok 28 i Trine Angelsens "Havets datter"-serie. Se komplett liste over siste måneds nyheter her.

Latinamerikansk i biblioteket

Vi har tatt ned utstillingen om fluefiske og setter i stedet fokus på den latinamerkanske litteraturen. Mange forbinder Sør- og Mellom-Amerikas litteratur med den magiske realismen til Isabel Allende og Gabriel Garcia Marquez. Men den rommer også Paulo Coelhos livsvisdom, Jorge Luis Borges' lærde modernisme, Pablo Nerudas storslåtte dikt - og den tøffe gaterealismen til en ung forfatter som Pedro Juan Gutiérrez.

fredag, mars 17, 2006

Flickr: Photos tagged with fauske

Vi tar en liten titt på Flickr: Photos tagged with fauske og finner 4 fotos fra Fauske i 1930, tilsynelatende lagt inn av etterkommere etter emigranter til Amerika. Spennende!

onsdag, mars 15, 2006

Elskeren

Ellen har lest Elskeren av Marguerite Duras. I det ene øyeblikket er den vakker og i det andre er den nesten grotesk - som en drøm, sier hun. Fauske bibliotek har boken i papirutgave og som lydbok.

tirsdag, mars 14, 2006

Nyheter i biblioteket i uke 10

I uke 10 var vi så heldige å få en samling gamle VHS'er for barn. Blant de nye filmene vi kan tilby er Mummitrollet, Postman Pat, 101 dalmatinere og Barbie som ballettdanserinne i "Nøtteknekkeren". Vi har også fått inn CD'er med Bach, Beethoven, Elgar, Mozart og Puccini. Se komplett liste over nyheter her.

fredag, mars 10, 2006

Tegninger i "Galleriet" akkurat nå




mandag, mars 06, 2006

Nytt i biblioteket, uke 9

Blant nyhetene i Fauske bibliotek i uke 9 var "Pelikanrapporten" av John Grisham, "Hundene i Riga" av Henning Mankell, "Ewa Morenos sak" av Håkan Nesser og "Gymnaslærer Pedersen" av Dag Solstad som lydbok. I tillegg har vi fått lydbøker med Agatha Christie, Roald Dahl, Olav Duun, Johan Falkberget, Sigurd Hoel, John Steinbeck, Sigrid Undset og Minette Walters. Barneavdelingen har også fått nye lydbøker, blant annet "Den uendelige historien", "Frendeløs", "Stompa", "Rampete Robin", "Svein og Rotta", "Robin Hood" og "Tom Sawyer".
Musikkavdelingen har fått CD'er med Cato Salsa Experience, Anja Garbarek, Madraguda, Klovner i Kamp og Ravi & Dj Løv. Se komplett liste over nyheter her.

fredag, mars 03, 2006

Tegninger i biblioteket






Disse fine tegningene henger i "Galleriet" i barneavdelingen akkurat nå.